Дуне хал дохкш долу къам

Ялсмане Шен дин кху гIенахь
Хаза хеташ лелш дар хьо.
И Ялсмане ахь кхоллш хэнахь,
Ладухош хилла шенаг ойл.

Амма гIани зама чIахк долш хийл,
Аьпшахь, ахь ладохчуннахь, хьо тешна,
Сам долш ахь ирсе а, аьтто а бийн,
Ц1амгарахь, къиз лазархахь леш.

Цхьан тIоман Кхи шиI тIе болу,
ТIаьхьало хал биц бо ахь ,
Дук вуоношехь ахь дикнаг лоху,
Дуне хал дохкш долу къам.

Дикалла а, ирсе а даг доху хьуна,
Амма ирч хеташ новкац лоху ахь
Хьун хаз хеташ долу аьтто дуьне,
Доьхьал Ца дохуш ойлнашан са.

Ладуха хьа сенох, Цу кхиаран дешан,
Цу бакъдерг олу, амма тешац хьо.
Ма кхера гIалатахь, гIалатш Ца деш,
Дог лазархан жоьжгIатт хьайн ахь до.


Рецензии