Здiйма вiтер над садами

 
             Моїм дітям присвячую

   
  Здіймає вітер над садами
  Їдкі осінії дими,
  Полинуть в небо з журавлями
  Знов захотілося мені.

  Чи то прощаються, чи кличуть
  У невідому синю даль
  І сумно - сумно так курличуть,
  Тривогу ронять і печаль.

  І груди розрива розлука,-
  Якби ж то крильця і мені,
  Тоді не знала б теї муки,
  Що мої діти в далині.

  Знялася б в небо з журавлями,
  Несла б любов я до дітей,
  І донесла б, змогла б так само,
  Як ніс вогонь лиш Прометей.

  Але де взяти тії крила?..
  Клин журавлиний відліта...
  Розлука сушить душу й тіло,
  Сум накопичують літа.

 


Рецензии