ЧIулав шенпIи

Йифен кьулар,за са ккIал
Ахъайнай ви пенжердал,
Зал вил алаз акъваздай чIал
Чизвай экуьн сегьердал.

Акунай вун кацин саягъ,
Ван тавуна атайди.
Акуначир чIулав "къуччагъ"
Ви гуьгъуьна авайди.
 
Куь гьаятдин юкьни юкьвал
Вун агакьун бес хьанай,
Башламишна акъудиз къал
ДатIур тIили-сес хьанай.
 
Акунай заз шенпIид суза
Хъша кIвализ лугьузвай.
На лугьуди чуьнуьхна за
Адан диде тухузвай.
 
Гьерекат кваз тадивиляй,
Чун  вилик ам  гуьгъуьна.
Акъатначир ам чи геляй
Еб авай хьиз туьтуьна.
 
Гиликьайди чун атайвал
Хъархъу тарак атанай.
Чаз фир-тефир авуна сал,
Чара миндад атIанай.
 
Къати жезвай адан гьарай
Ван кутуна магьледик.
Кутягь жезвай сабур-кьарай
Хуькуьрайла зегьледик.
 
Кьабул тийиз гъил эцигиз,
Я агатиз тазвачир.
Амукьнай чун гьакI килигиз
Маса чара амачир.
 
За вун кIасиз,за вун чухваз
Акъуддай хьиз ивияр,
Авай жеди гьелбет адаз,
Чизвачир чи дердияр.
 
Тир жал адан фагьум-фикир
 Чпин жуьре жедайди.
Чи къугъунрин хьайла эхир
Каци кьиф хьиз недайди.
 
Эхир адаз вуч тиртIа кIан
Кьил акъатнач хайратдай.
Лал хьана ам атIана ван
Хтайла куь гьаятдал.
 
Им татугай гуьруьш хьанай,
ХьаначиртIан акур кас.
ЧIулав шенпIи чал туьш хьанай,
ГьалтначиртIан чIулав кац.


Рецензии