Трийедина любов

Триєдина любов*

Три найсолодших сторони кохання –
сором’язливо вічності питання
переді мною ставила ти знов…
Cкажу тобі: „Найперша – сподівання.

За ними йде уже сама любов.
Вона хвилює в наших жилах кров,
немовби буйний вітер на світанні,
що рве красу і листя із дібров.

Нарешті – спомини-переживання
усю тебе наповнять, мов востаннє,
в минуле відтісняючи любов,
що не пройшла життям випробування.

Все випробуй, до крайньої межі.
Нехай ніколи пам’ять не полишить –
як немовля, що на руках колишуть,
своє кохання світле бережи!“

01.04.2017

* Переспів твору Андрія Дементьєва „Три сладостных момента“.

Андрей Дементьев
Три сладостных момента
У любви.
Ты, покраснев, сказала:
— Назови. —
Я назову.
Вначале ожиданье
Любви.
Потом сама любовь.
А вслед за ней
Придут воспоминанья,
Когда мы всё
Переживаем вновь.
Промчится жизнь…
Любовь в былое канет.
Всё испытай
И всё переживи.
Но никогда
Нас не покинет память —
Воспоминанье
О былой любви.
1974


Рецензии