Сустрэча

   ***

Чорная ўдава дзесьці ідзе -
Кудысьці наіўна крочыць...
Так што кроў стаіць на ільдзе
І яна не можа збочыць.

Яна а табе ўсё ведае
І нават што ты не марыш;
Сэрца табе свае аддае,
Але бачыць, што ты ўтварыш...

Ты марыш яе ўбачыць,
Ты хочаш яе сустрэць;
І таксама не зможыш збочыць,
Але можаш і згарэць...

Калі хочаш - яна забярэ з сабою,
І больш нікому не аддасьць;
Ты будзеш марыць ёй адною...
...Але Смерць - яе страсьць...
                ...рэха...

                ноч.вясна 2017г.

P.S. таксама Караткевіч "Чорная ўдава".


Рецензии