Сонет 66 из цикла Шекспир по иному

"Зову я смерть..."
Вильям Шекспир. Сонет 66

Не утомивсь я від життя. Смерть не зову,
Хоч бачу, як неправдою усе покрито.
Честь знехтувана вся, немає наяву,
Зате користь, брехня повсюди знамениті.

Як може відновитись у житті краса,
Яка врятує світ? Адже  їй все закрито.
А сила, що останньою була, уся
Давно в майбутнєє невірою розбита.

Держави рідної мистецтво геть пішло,
Алчба, безумство розумом вождів владує.
Добро спаплюжено, нахабним стало зло,
Як жити нам? - Ніхто рецептом не врятує.

Лишилась тільки вірною любов одна,
В житті моєму гріє світочем вона. 


Рецензии