Це остАння веснА, у неволi...

Це остання весна,  у неволі: як спрага;
Як в збентеженні, наче, написана сага;

Як втручання когось, щоб надрізати крила;
Як і визнані вислови смерком скорило;

Як пливти, завмираючи в путах, не в змозі;
Як і зоряний шлях не показчик в дорозі;

Як цвітіння травневе циклон душе снігом;
Як дратує навколо свобода, за збігом,

Як збирати кульбабу дозрілу у жмутик…
Як в останнє приспати уїдливий смуток,

В час у двері відкриті і вікна, у простір
Увірветься весна знову звільненим гостем.


                26.03.2017


Рецензии