Щоб щось створити

Щоб щось створити,
Треба чимось бути… (Гете)

Щоб щось створити, треба кимось бути.
Не тільки удавати, що ти є.
За будь-яких обставин не забути
людське, людське покликання своє!
Створити далечінь, зірковий простір,
намітити шляхи своїх надбань
і добиватись вдруге, втретє, вшосте
опанування мрій і сподівань.
І не складати зброю, а тримати
напоготові крила на політ,
себе назавжди за людину мати,
не дивлячись на складність довгих літ.
Знаходити в житті найголовніше,
хоч доведеться весь свій вік шукать,
щоб втрати переносити мужніше,
брехні себе не дати ошукать.
Дай, Боже, сили! Та ще трохи – вдачі,
на решту спромогнуся вже сама,
щоб не боятись долі дати здачі
і кинути свій виклик недарма!


Рецензии
Чем старше мы, тем больше тянет
Нас - в жизни истину найти
Ту, что потомкам нашим станет
Звездой на жизненном пути…
Спасибо Вам! С Уважением.

Тимош   03.04.2017 19:51     Заявить о нарушении