Сонет 34 из цикла Шекспир по иному

"Блистательный мне был обещан день..."
Вильям Шекспир. Сонет 34

Весна... Співає жайворонок в полі,
І з кожною прийшовшою весною
Живе душа лиш мрією одною,
Забути негаразди всі та болі,

Радіючи, і святкувати вволю,
Та в лісі милуватися сосною,
Красунею пишаючись лісною,
І слухать серце, рветься що на волю.

Дівчата в радощах, що одяг літній,
Мов перли, скрізь свій розсипають сміх -
Натхнення не відчуть від цього - гріх.

І ти уже в своїй весь мрії рідній,
А мрії - романтичніші від всих,
І радість, що в бажаннях ти не стих.


Рецензии