Про спасiння

Впевненість у спасінні.

У моїй церкві деякі люди думають,що вони християни,
більшість надіється,що це так, а є такі, котрі знають,
що вони спасенні.(пастор  Хільдебранд).

Хтось  впевнений, що він  християнин,
А  хтось на це лише надію має,
А третій дійсно вірує - бо він,
про те що вже спасенний - твердо знає.

Та навіть в церкві знайдеться таких -
в спасінні впевнених  - ще не багато,
Бо святотатством більшості із них,
Здається при житті цю думку мати.

Але б тоді вони були праві,
Коли б спасіння по ділам давалось,
То скільки б ще нам гідних справ, нових,
З надією чинити б  залишалось.

Але спасіння - це є Божій дар,
Це Благодать, а не від діл залежить,
І якщо ти колись його прийняв,
То він вже до кінця тобі належить.

І навіть якщо  раптом ти помреш,
У тому сумніватися не треба,
Що ти у Царство Боже увійдеш,
Без суду ти  відправишся на небо.

Спасіння - вічне з Богом  є життя,
Ти жертвою  Христа його отримав,
Як нам  Отець те  в Слові  обіцяв,
Щоб кожен хто повірить, не загинув.

Коли ти з вірою Христа прийняв,
Покаявся і  зверху народився,
Ти дар спасіння з радістю сприйняв,
Але дивись, щоб ти не помилився,

У тому що спасіння  до кінця,
Вже гарантовано тобі надалі,
Бо це омана – всім своїм життям,
Бог каже,щоби ми про нього дбали.
 
Хоч неможливо втратити цей дар,
Але від нього можеш ти відпасти,
Через зневіру, внаслідок гріха,
Або до єресі свідомо впасти.

Отож  досліджуй  серце ти завжди,
Щоб знати чи у  вірі пробуваєш,
Бо може статись, що даремно ти,
Надію  на спасіння покладаєш.

У сумнівах, з молитвою звернись,
І Дух Святий твій стан тобі відкриє,
Чи ти серед спасенних  залишивсь,
Чи безпідставна вже твоя  надія.
 
Якщо в спасінні хочеш ти зрости,
Навчись в усьому Богу підкорятись,
Бо звершується справа ця завжди,
По милості Його і Благодаті.

А впевненість  в спасінні нас зміцнить,
І зробить досконаліше у  вірі,
Але ти знай, що впевненість  стоїть,
Лише на Слові  Божому довірі.

Якщо ж  ти Словом  дух свій не живиш,
Не молишся, не ходиш на зібрання,
Не свідчиш всім про віру, тим скоріш,
Своє  спасіння ставиш під питання.

Про впевненість не свідчать  почуття,
На них бо може сатана впливати,
А змінене  Христом  твоє життя,
Її наочно може  доказати.

Також про неї свідчить  Дух Святий,
Він викривав до цього, гріх твій  кожен,
Змінився ти, і Він тепер  другий,
Бо мир несе  і спокій  дітям Божим.

Будь обережним ти, коли людей,
У тому, що спасенні запевняєш,
Бо це Святого Духа справа є,
А ти її на себе забираєш.

Це добрий християнин, і значне,
Освячення, на твою думку має,
Та ти не бачиш в ньому головне,
Чи та у нього віра, що спасає.

Спасіння - це питання непросте,
Над ним віками, б’ються  богослови,
Але засвоїв я собі  одне-
- Що нам про те говорить Боже  Слово.

Якщо я  дійсно вірую  в Христа,
По  Слову жити  прагну неухильно,
То внесений до книги я життя.
І Бог мене  призначив на спасіння.

Амінь.
Віктор Рибаков м. Луцьк


Рецензии