Сонет 11 из цикла Шекспир по иному

"Мы вянем быстро - так же, как растём..."
Вильям Шекспир. Сонет 11

Життя проходить швидко, непомітно,
Але і ми з ним разом ростимо.
З дітьми своїми ми пізнаємо
Красу життєву, жАдану, несмітню.

Закон в віках для кожного загальний:
Нести відповідальність за дітей своїх.
Для труднощів в житті підготувати їх,
Щоб гідно шлях свій подолали дальній.

Залишиться в житті той без нащадків,
Хто їх, як дар небесний, не сприйняв,
Життєвого хто щастя не пізнав,
Хоч мав і молодість, й достатньо статків.

Себе проклонував хто хоч єдиний раз,
Важливий виконав Всевишнього наказ.


Рецензии