Сонет 51 из цикла Шекспир по-иному

         

                "Так я оправдывал несносный нрав..."
                Вильям Шекспир. Сонет №51

Мій кінь, чому плетешся, начебто та кляча,
Коли від милої я їду у свій дім?
Та за повільність, кінь, не будеш ти судим,
Не похапцем лишив в коханні я удачу.

Якщо мене знов понесеш  до того дому,
Як вітру, хай твоя, кінь, буде бистрота.
Моєї милої покірність, красота,
Належати повинна лиш мені одному.

Так кваплюся свою побачить милу знову,
Що я від пристрасті горю, як у вогні.
Та шпору випробовувати на коні
Не буду я. Знайшов із ним я спільну мову.

Жадаю милу так  негайно  обійняти,
Що і коня  зумію  навіть обігнати.


Рецензии