Нова весна

(Дітям, рідні, друзям і учням присвячую)

Сяючі промені ранку світлого
Висвітлюють приховані плями темряви.
Ми дочекаємось теплого літа -
Тільки б вистачило уяви...

Тільки б вистачило серця тепла,
Тепла душі і мудрості духовної,
Щоб знайти і звільнити для житла
Простір істинної сили прихованої.

Всевишній Творець - Істина і Любов
(І не путаймо з богами іншими!) -
З ним звіряємось - знов і знов:
Що робити, щоб душу втішити?

Щоб знамено вперед нести -
Через завзяття керуємо долею
Силу духу свою зрости! -
Сильні духом наділені Волею.

За вікном йде слабенький сніг
Хоч весна вже давно за розкладом
...А ти Весну вже відчути зміг?
Чи живеш за чужим покликом?

Не у стаді сила єднання
В млоснім захваті
    від хвали пастуха-ставленика,
А в громаді - де формує всі діяння
Повага до батька і духовного наставника.

Де шануємо всіх по ділах,
По дієвості порад, перевірених кожним!
А для когось це - просто жах
Жити в руслі Промислу Божого...

Прокинься! Уставай! Відкрий очі -
Важко? Впав? - підіймайся, іди - знов і знов!
Знайди радість в труді, через не вмію, не хочу!
Чоловік - неси світло, Жінка - любов!

19.03.2017


Рецензии