***

О Менщино,поліський рідний краю,
В думках до тебе лину і в піснях.
Бо кращого на всій землі немає,
В усіх краях,на всіх материках.
        Як не любить твої ліси,діброви.
        Ошатні села в зелені садків,
        Дівочі пісні в тиші вечоровій,
        Дзвінкоголосі трелі солов"їв?
Десна- красуня величаво плине
Між берегів зелених чарівних,
І в голубих озерах небо тоне
На придеснянських луках заливних.
       І чиста річка,тихоплинна Мена,
       З туманами,що стелються, як дим,
       Рідна Остреч з цілющою водою
       І лани, щедрі колосом важким.
Колиска роду нашого земля ця
Від сіверян до нинішніх часів.
Що оповита славою звитяги
Пращурів наших,прадідів,батьків.
          Половці,польська шляхта і татари,
       Султани-турки і князі Литви
       На землі наші жадно зазіхали,
       Та володіти ними не змогли.
Козацька воля тут завжди гуляла,
І хлібороби, і ремісники
Зі зброєю її оберігали,
Вливаючись в козацькії полки.
        А скільки ратних подвигів звершили,
        У Вітчизняну наші земляки,
        Рятуючи Європу від фашизму,
        Закарбувавши славу на віки.
Прославили район й Герої Праці
На кок-сагизі і картоплярі,
Насіннєводи,льонарі завзяті
Цієї хлібодарної землі.
        О земле наша рідна,благодатна,
        Багата й щедра за усіх часів!
        Країні  ти дала учених знатних,
        художників,державних діячів.
А ще немало Менщина зростила
Письменників,поетів,піснярів
Давала їм натхнення,творчі сили,
Щоб прославляли подвиги батьків.
       Менське земляцтво добру робить справу,
       Збираючи докупи земляків,
       Щоб діти і онуки знали славу
       Давно минулих й нинішніх часів.
Вітаю все земляцтво ,президента,
Незмінного всі 23 роки.
Живіть,творіть добро,не збийтесь з курсу
Життєвої нестримної ріки.
       Здоров'я зичу всім,добра і світла,
       Цікавих справ та задумів,ідей.
       І неба чистого безхмарної блакиті,
       Любові,миру для усіх людей.
Мій рідний краю і земляцтво щире,
Велика та згуртована сім'я!
Хоч нас життя розкидало по світу,
Але душею й серцем з вами я.
      


Рецензии
ПОЗДРАВЛЯЮ , МАШУНЯ !!! Раскрыла тему и мысли свои полностью. ! Здорово!
Вдохновения, удачи , а главное -здоровья !!!! Обнимаю .

Елена Козырь   19.03.2017 22:24     Заявить о нарушении