Г мн Сла гарада

У дзіўнага горада слаўнае імя:
Здабыта ў працы, у баях франтавых.
Уславім наш горад, каб стаў знакамітым,
Адмосцім дарогі, наладзім масты.

Квітнеюць сады і кватэр пабудовы,
Пашыраны вуліцы ў статны парад.
Наш Слаўгарад – час для вялікіх настрояў!
Тут крочыць героямі слаўны атрад!
Прыпеў:
У Слаўгарад спяшаюцца суседі.
Адпачыць, сустрэць сяброў з раднёй.
Горад наш, ты прыгажэй ў свеце!
Усе жывуць адзінаю сям'ёй.
Ганарымся Слаўгарад, табой! - 2 раза

Братэрскай сцяжынкай з суседзямі гуртам
Знава збудавалі заводаў рады.
Мы працай бязмернай ўславім Айчыну,
Каб жылі нашчадкі ў шчасці ў любві.

Званіцы з Крыжамі вядуць нас да храмаў,
Паэты падораць натхнёнасць радку.
Тут лётчык-герой і шматдетная мама —
Ўсе славяць наш горад на добрым шляху.
Прыпеў:
Аўтар тэкста: Стасенка Вера Сяргееўна (Пераклад з рускай мовы 23.11.2016)


Рецензии
Вера, с удовольствием прочла ваши стихи, особенно на белорусском. Очень понравилось про Хатынь. Но остановилась я на этом стихотворении, потому что мне нравится, что каждый считает свой город самым лучшим :"Горад наш, ты прыгажэй ў свеце!". Я тоже писала "Лучший город земли белорусской".И если сложить все стихи о белорусских городах, то получится , что Беларусь - лучше всех !)))
С уважением,

Светлана Луцак   03.02.2023 01:16     Заявить о нарушении