Революция

на ешафоті висить переможний стяг
ознаменувавший старої системи крах
старі устої розвіялися в прах, нами не керує страх
до нового ідеалу мчимсь на всіх парах

у простого чиновника кляп у зубах
"новий" пророк на трибуні тримає рупор в руках
у простих людей горланить тот рупор в думках
а трибуна стоїть на обпалених людських кістках

"новий" пророк з хрестом на горбу
поглядом підстрнілює голубів на лету
каже: "без вас, браття, я пропаду,
знайдете мене, як і інших, в цинковому гробу"

лафети без дул стали троном пророка
а дула, як і всіх, чекала переплавка
під ним за благословенням утворилась давка
ура! спрацювала закордонна ставка

усе срібло золото під трон несуть
його кудись за овраг заберуть
а незгідним під троном пояснять революції суть
а як часом забув - нагадати прийдуть

а поки на вулицях люди будують барикади
у світських маєтках багатії зводять балюстради
і летять по розбитим від часу автострадам
карета швидкої допомоги пораненим місцянам

вся площа скандує: "горбатого виправить могила"
так і зробила посадила пророка на вила
його по лицю і по тілу всьому ногами била
ось вона - злого народу руйнівна сила

на ешефоті у чорному мішку пророк висить
розчарований народ як вулик гудить
пройде іще мить, і свобода полетить
прийде легша диктатура попередню буде соромить

заткнув простий чиновник кляп у вільний рот
так заткнули всіх, стікає у них з лоба пот
так був проданий ще один недешевий лот
і землю, і під нею що, і над нею - народ

15 серпня 2016


Рецензии
:-) Революції різні бувають. Головне - революції неминучі, якщо люди при владі не відпають що творять... Революція - це і хахливо і криваво, але це і прекрасно. Хто пережив хоч одну революцію як учасник - той ніколи не забуде цього пориву і злету...

Шон Маклех Патрик   16.03.2017 02:52     Заявить о нарушении