Те, що...

***

Солодкі голубі прикраси
Бездомним ставлять серце обігріти,
і відблиски недоданої ласки
поможуть відчаю клещата приспустити

і рівний подих загортає плечі,
і крок зробити не настільки важко,
і помолитися вже Богу легше,
і надії знов повірити не тяжко.

і попросити вітер бути м’якшим,
й згадати мрії без сліз і без плачу,
солодкі голубі прикраси
дарують спокій бідним і удачу.

говорять  «щастя ми знаходим в грошах»,
мовляв:  весь світ лягне тобі під ноги…
ти це скажи особам одиноким.
гроші горять і не чекають вдома.

про це скажи і дітям в дитбудинках,
які живуть думками в своїх сім’ях.
в яких добро, як зимні сніжні санки
катається в руках, серцях і мріях.

і сам собі купи любов  і вірність
чи дорогий для тебе подарунок?
солодкі голубі прикраси
теплом лікують відчай, біль і смуток.

їх простір, мов блакитний берег,
вони – праобраз чистоти і дому,
підтримають надії в себе,
вселяють віру й забирають втому.

до них звертаються коли немає сили,
й ними оплакують все те чого лишились.
солодкі голубі прикраси
взрости в собі, щоб і тобі молились


Рецензии