Icторiя людства

            

Був яд і меч, підступність і лукавство,
загарбництво, насильство дике, і грабіж.
Сліпа ймовіра вихваляла «боже царство»,
і шматувала душі та брехня, мов ніж.

Були іуди, прихвосні, непотріб і пороки,
вожді-скоти, мерзотники, кати.
І були сонця життєдайного потоки,
і місяця блідого промені-мости.

Була тверда надія й непідкупна віра,
кохання ніжне і святий дитячий сміх,
які приборкували у людині звіра
і закликали жити гідно всіх.


Рецензии