Разделённые души

Розділені душі

 Розділились наші душі,
Розбрелись вони по світу;
І на морі, і на суші,
Розвела їх афродіта!

 І у просторі, і в часі,
Все шукають одна одну;
Лиш синці та гулі часті,
Ще-й заглядують в безодню!

 І у відчаї до Бога
Молять душі про кохання;
Там до Слави лиш дорога -
Все молитви та ридання!

 А грайлива Афродіта
Розважається із нами;
То підсуне дівку діду,
То хлопча підсуне дамі!

 То засуне когось в петлю,
То відправить на край світу...
Добре мати душу теплу -
Не холодну й не горіти!

 09.01.2003 р.

_____________________________________________


Рецензии