З буремного Сходу до Заходу тихого

З буремного Сходу до Заходу тихого...
покотилось лихо сумною звісткою...
війна країні в обличчя дихає...
і плаче мати удвох з невісткою...
збирають речі в далеку дорогу...
освячений хрестик...іконку...шмат сала...
теплі шкарпетки солдату на ноги...
усього по трішки...аби не замало...
чур не ревіти...вдарив батько по столу...
чарку налив...одну потім другу...
третю налив...та виллив додолу...
хіба горілка лікує тугу?
змахнув сльозу, щоб ніхто не бачив...
вийшов з хати...щось дуже жарко...
сів на порозі -тихенько плаче...в руці натрудженій  тремтить цигарка...
кожні 100 років - епізод зворотній...
збирали прадіда ...збирали діда...
невже в майбутній...наступній сотні...
теж саме лихо знову прийде...
великим світу цього не йметься...
їхні сини на війну не підуть...
а ви раби рвіть своє серце...
то може біда вашу...хату обійде...


                Руся Ялинська


Рецензии
Браво, без всяких ШЗ, просто андроид глючит.

Черненко Светлана Михайловна   20.03.2017 13:34   Заявить о нарушении