Намолены куточак той...

Намолены куточак мой
Светлагаловай Беларусі,
Дзе ўсхваляваная душой
Падзеяй радаснай, ці ў скрусе,
Узношу словы "Ойча наш!
Ты захавай прытулак роду,
Магутны наш нябесны страж,
Даеш нам  выбару свабоду...
На вагах сённяшняга дня
Хай пераважыць кліч сумлення,
Мы ў геннай памяці радня
Па першародству пакаленняў.
Пачуй! І зберажы наш край!
Хай будзе гэта Твая Воля,
Каб наш утульны, сціплы рай
Не ведаў зайздрасці і болю!
Дай моцы, працу нам, і хлеб,
Ды і духоўныя патрэбы,
Каб розум, часам, не аслеп,
Бо не адзіным толькі хлебам...
Каб ахінуў анёл крылом
У неспакойную гадзІну"...
Зноў пара першая буслоў
Бярэ кірунак на радзіму...

Намолены куточак той...

11.03.2017   Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)


Рецензии
Здравствуйте, Ядвига!
Очень красиво звучат Ваши замечательные стихи!
С уважением
Маша

Маша Виленская   01.10.2018 22:21     Заявить о нарушении
Маша, спасибо! И комфортного вечера Вам! С добром,

Ядвига Довнар   01.10.2018 22:46   Заявить о нарушении
На это произведение написано 11 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.