Я вмирав у Промзонi

Я в Промзоні вмирав.
Втратив ноги й осліп.
Я в Промзоні вмирав
Без ридань і без слів. 

Я нічого не бачив.
Падав сніг на чоло.
Щось липке і гаряче
В грудях мені пекло.

Били по нас на світанні,
Снаряд від «братів» прилетів.
За «братство» із сил останніх
Спасибі сказати хотів,

Але ані змоги, ні сили,
Ні мови я вже не мав,
Бо рота осколки скосили –
Німим і сліпим я став.
 
Я вмирав у Промзоні,
Спрагу пекельну боров –
Пив із своєї долоні
Власну солону кров.

Хтось із руїн кричав,
Аж розлягалась луна:
      – Будь проклята ця війна, 
      Ця проклятуща війна,   
      І той, хто її розпочав!.. 
 
          © Олег КРАВЧЕНКО.
          7березня 2017 року
           * * *


Рецензии
Дуже сподобалось!

Александр Михайловъ   26.02.2018 12:40     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.