Дзвони

 Дзвони вдарили св'ятково,
То людина народилась;
Перший крок у світ - хрестилась,
Славлять дзвони душу нову!

 Дзвони вдарили пасхальні,
Світле св'ято - Воскресіння;
Світу грішного спасіння,
Гріхи прощено загальні!

 Дзвони вдарили весільні,
Славлять таїнство вінчання;
Душ закоханих єднання,
Лиш закохані всесильні!

 Дзвони вдарили тривожні,
Б'є набат - почуйте всюди;
Йде біда - збігайтесь люди,
На толоку йде хай кожний!

 Дзвони вдарили прощальні,
Йде чиясь душа до Бога;
Рівна буде хай дорога,
Чути звуки лиш ридальні!

 Від народження й до смерті
Супроводжують нас дзвони;
Божі стверджують закони
У життєвій круговерті!

 17.07.2003 р.


Рецензии