З часiв Вавiлону можливо в народi

З часів Вавілону,  можливо, в народі
Нема в суперечках єдиної мови.
Впізнає хіба немовля колискову,
Сусіда сусід, та традиції роду
В заможніх і бідних дворах під покровом,
Де дарча нащадкам – сімейна будова?

Нехай тюбітейка, чалма, чи бандана
Вкриває від сонця пекучого розум,
Тому, хто не стане, як ворог у позу.
В читанні законів біблейських, Корану - 
Хай вежа стає до небес, де всі разом
Лікують непорозуміння указом.

Чому спілкування бува не здорове?
Обличчя землі - в чоловікові, жінці,
Культури, мистецтва  єдина є мова -
Вітчізни - є рідне до болю їм слово,
(традиціі їх всі  збережені в скриньці)...

З часів Вавілону цінуємо мову!
               
                02.03.2017


Рецензии
Дуже цікавий вірш! Глибоко. Успіхів!

Артур Грей Эсквайр   02.03.2017 23:08     Заявить о нарушении
Щиро дякую Вам!!! З весною!

Светлана Пузина   03.03.2017 00:18   Заявить о нарушении