День прийдешнiй - яким ти будеш?

Ранкова тиша… Птахи не співають,
Ніччю над містом пройшла гроза…
Зорі яскраві на небі згасають
І незабаром ніч вже мина…

Ранковий сон – він завжди найсолодший,
Але вже час, прокидатись пора!
Треба вже йти, на роботу збиратись,
Щоб не спізнитись – вона не чека!

День, що почався – яким ти будеш?
Що ти для мене приготував?
Будеш ти лагідним, наче кохана,
Чи стиснеш жорстко, наче удав?

Ти принесеш приємні новини,
Що подарують радість мені –
Про те, що здійснились бажання і мрії,
Які я бачив хіба що у сні?..
 
Чи навпаки – розчаруєш у людях
Та розувіриш мене у речах,
Які я вважав непорушними в принципі,
Які є основою всього життя?..

Знаю одне: що б в житті не траплялось –
Треба йому назустріч піти,
Робити – що маєш, а там – будь що буде!
А совість – знайде мені вірні шляхи!


Рецензии