Молитва к Пресвятому Духу

Из Молитв на сон грядущим.

Молитва третья, ко Пресвятому Духу.

Господи, Царю Небесный, Утешителю, Душе истины,
умилосердися и помилуй мя грешнаго раба Твоего,
и отпусти ми недостойному,
и прости вся,
елика Ти согреших днесь яко человек,
паче же и не яко человек, но и горее скота,
вольныя моя грехи и невольныя,
ведомыя и неведомыя:
яже от юности и науки злы,
и яже суть от нагльства и уныния.

Аще именем Твоим кляхся,
или похулих е в помышлении моем;
или кого укорих;
или оклеветах кого гневом моим,
или опечалих,
или о чем прогневахся;
или солгах,
или безгодно спах,
или нищ прииде ко мне, и презрех его;
или брата моего опечалих, или свадих,
или кого осудих;
или развеличахся,
или разгордехся,
или разгневахся;
или стоящу ми на молитве,
ум мой о лукавствии мира сего подвижеся,
или развращение помыслих;
или объядохся,
или опихся,
или без ума смеяхся;
или лукавое помыслих,
или доброту чуждую видев, и тою уязвлен бых сердцем;
или неподобная глаголах,
или греху брата моего посмеяхся,
мои же суть безчисленная согрешения;
или о молитве не радих,
или ино что содеях лукавое, не помню,
та бо вся и больша сих содеях.

Помилуй мя,
Творче мой Владыко,
унылаго и недостойнаго раба Твоего,
и остави ми, и отпусти, и прости мя,
яко Благ и Человеколюбец,
да с миром лягу, усну и почию,
блудный, грешный и окаянный аз,
и поклонюся, и воспою, и прославлю
пречестное имя Твое, со Отцем, и Единородным Его Сыном,
ныне и присно, и во веки.

Аминь.


Рецензии