Хъали

      (Басня)
Ца хугина дузизе
Собрание барилри
Цура,Синка,Гурда,БецI
Ита цаладикилри...
ХIадикибил гъай дуран
Гурда гьади гъайбухъун
Эш хугина дузизе
Хъали агора букIун.
Эни лебкьуле гьана
Дуэс мер губ агора
Цалра хъали кьарикIан..
ДягIизе диркунрара?
Дурабухъуни ишти
Чус хъали барес иле,
ХIябал цала бикиле
БехIбихьиби бузуле.
Гурдали пишне дариб
Ца вайил гIямалт дариб...
Дия кьяшме изуле
Ну бузес хIабурус иб.
Синкали хъитIме гатиб
БецIли кьялубе гатиб
ХIабуруй хIяйке цура
Барх бузуле бехIбихьиб.
Ванайла кабихьува
ХIихIи хIяхIя букIуле
Лебри гIямалтар гурда
Далай далай букIуле.
Хъалира таман бугьуб
Жанане рази дугьуб
Цура,Синка,Гурда,БецI
Буэс мер дакIубугьуб.


Рецензии