Если бы ни эта война...

Як би не ця війна...
була б і осінь в барвах золотих,
було б і літо у смарагдовій хустині...
все перекреслилось і постать кам,яна-
затьмарила і світ і небо синє...

Дивлюсь...а навкруги один і той пейзаж-
убога сірість диких міражів...
розбита хата...виритий бліндаж...
розподіл - тут свої,а там - чужі...

Душа благає, проситься у вирій...
за хмари...в небо...де зникає клин...
я хочу - миру,просто хочу - миру,
забути, що існує - смерть...котли...

Щоб мати дочекалася дитини...
та щоб ховали діти не батьки...
й  не чути слів:- Помовчимо хвилину...
коли душа дітей - поринула в віки...

Якби не ця війна...була б і осінь в барвах золотих...

                Руся Ялинська
 
 


Рецензии
С чувством и мыслью...

Михаил Гуськов   02.09.2023 20:44     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.