На краю...

Хто сказав, що це вигадки? Ось він – край світу.
Стоїмо, мов кумедні, налякані страуси.
Закриваємо очі руками, як діти,
І здається, від світу ми тут заховалися.

Свіжий вітер вплітає невидиму стрічку. 
Страх зника… Від повітря, мов келих, прозорого
Аж захоплює подих …І вибір одвічний
Поміж «так» або «ні» –  поміж тишею, гомоном.

Третій є варіант! Раптом виростуть крила –
Злетимо проти вітру над містом і натовпом.
Повернутися в цю метушню божевільну?
Крок у прірву – щоб стати навічно крилатими.


Рецензии