Вiчне Рождество

  ВІЧНЕ РОЖДЕСТВО

Минуло довгі
Да тисячоліття
В крові,огні,
Спокусі від лихого,
Але щоразу
Зірка Новорічна
Несе нам вість
Про Бога молодого.


Ісус іде,
Дитя Небесне
           і земне,
Щоб рятувати всіх,
Тебе й мене,
Щоб дати нам
           життя
Нове,чудесне.
Хто в Бога
          вірує,
Той до життя
           воскресне.




І що цій вірі
Можна протиставить?
Що залишається,
Як Бога нас
           позбавить?
До часу ваблять нас
Здобутки всі земні,
А потім -
          тлін і небуття?
О,ні!


Хто згодиться на це_
Той і живе даремно.
Не бачить світла тут -
І попереду темно.
І страшно жити
Черв'яком у темноті.
Який же сенс
В такому-то житті?


До світла тягнеться
Із-під Землі билина,
Радіє сонцю
Квітка і дитина.
Так все живе
Завжди шукає
            Бога,
І доки не знайде -
В душі тривога.


І недарма в казках
Добро завжди
            перемагає!
Душа - Добро й Любов
Ще змалечку шукає.
Навіщо й Розум дан?
Щоб врешті зрозуміти:
Як нам у світі,
Як у Всесвіті
           нам жити!

Небесне світло
Віра нам несе,
Хто в Бога вірить,
Розуміє все.


А ми малі ще -
Справді,наче діти...
І йде Христос,
Щоб нас оборонити.
За нас Він гине
І за нас
        воскресне,
Життя рятує нам
Земне й Небесне.


Дві тисячі разів
Син Божий народився.
У кожному,
Хто Бога прагне,
           воплотився.
В тисячоліття третє
                ідемо,


Як зірку,
Віру в Бога 
        несемо.

    11.2000 р.


Рецензии