Присвячено 20- й р чниц Незалежност Укра ни

У синім небі ясно сонце сяє,
До себе манить чарівна блакить,
В садочку соловейко не стихає,
Аж серце завмирає – дивна мить.

Під сонцем блискотять ранкові роси,
Посеред нив кол;сяться жита,
Виспівують птахи дзвінкоголосі
Та диво-квітка в полі розквіта.

Неподалік дівоча пісня лине
І горнеться до матері дитя,
Квітує наша ненька Україна,
Хоч зовсім нелегке її життя.

Вона ішла тернистими шляхами,
Крізь темінь пробивала путь собі,
Не раз ділилась поміж ворогами
Й перемогла в запеклій боротьбі.

Багато революцій вже минуло,
І перша, й друга Світова війна,
Та от вже 20 років промайнуло,
Як стала незалежною вона.

Від того часу квітне Україна,
Як соняшники на її полях,
І квітне наша мова солов’їна,
Як маки на розшитих рушниках.

В каштанах розквітає весь Хрещатик,
Несуться хвилі схилами Дніпра,
Ростуть нові Шевченкові нащадки
В країні миру, щастя і добра.

І височать тепер під синім небом
Твої  блакитно-жовті прапори,
І скільки було сказано про тебе,
Та скільки ж слів ще будуть говорить...


Рецензии