Брехливий лютий мiцно цiлував

. . .
Брехливий лютий мiцно цiлував,
так гаряче потискуючи руку,
та снiгу потихеньку пiдсипав –
ладнав зимi блондинову перуку.

I вогкий хмиз в багаттi не горiв,
бо вiн вже чув весняне голосiння.
Брехливий лютий хоч на мить хотiв
оте його продовжити горiння.

Вiн намагавсь божитись, як умiв,
в любовi клявся, запевняв i плакав,
але його змарнiлий снiг з дахiв
осунувся й дощем на землю крапав…

I нi на що надiї не було.
Зима повiсма сивi розпустила.
А за снiгами в небi щось гуло –
то вже весна свою збирала силу.


Рецензии