Мир Европе

Мир  Європі

Від  війн Європа  бід зазнала,
У війнах  дуже  постраждала.
Завжди було щоб миру свято
Союз країн створили – НАТО!

З-за  моря  родич  об’явився,
Порядкувати  підрядився!

Для європейського народу
Загроза всім іде зі сходу! –
Слова заморського месії.
Потрібно стримувать Росію!

Щоб ту загрозу зупинити –
В  Європі  бази розмістити!

Але така життєва проза:
То ж не безпека, а  загроза,
Оті  самі  військові  бази…
І  пропаганда та – зараза!

Хто миру зрушує основу?
Напругу збуджує військову?
До сходу  зброю посуває?
К  Росії  санкції  вживає?

Хто посувається до сходу?
Загрози створює нагоду?
Розмов про мир веде багато?
Хіба ото – не дії НАТО?

Чи прагнуть до того народи?
Бо проти миру  то природи!
То ж, щоб безпеку не проспати –
Потрібно  стримувати  НАТО!

Прибалти думкой багатіють,
Вони, невже, не розуміють
Своєї  ролі  у  альянсі,
Своє призначення  в балансі
Сил, розрахунків, планів НАТО.
Тож жити будемо багато!
В  Європі, мріють, наша хата.
Як там, все будемо ми мати,
Такі ж умови і  зарплати!
В безпеці  жити будем вільно…
Та будуть втягнені насильно
В  біду… І як ото не прикро,
Тому  є  Україна – приклад!

Як  у  усіх  країнах, звично,
Там  є  «еліта» політична,
Що  НАТО  вислужитись мріє,
Здійснить катів заморських мрії:
З  Росієй  в прикордонні зони
Зібрати збройних сил  загони…

Навіщо  саксам  воювати?
Життям солдат ризикувати?
Тож краще зброю поставляти,
Нацистів в пекло направляти!
Навіщо їм  війни гастролі?
Тож краще латишів настроїть,
Підтримати нацистський дух,
Щоб рознесли Росію в пух…

Поставить зброю їм залізну,
Та іншу техніку теж грізну.
Самим – процесом керувати,
Папір зелений друкувати!

Хохли, естонці, латиші –
Тож всі радіють від душі,
Що знатний сер їх всіх примітив,
Всіх підбадьорив і  привітив,
Дав консультації  зі  справ,
Ще й «допомогу» надіслав!

Вже чути  в  Ризі  брязк заліза,
Все  далі  к нам  диявол лізе…
А «патріоти» в тім радіють!
Вони що, ціль не розуміють?
Яку їм  роль злодій  готує?
Чи то нацистів  не хвилює?
Диявол всім готує пекло,
Бо в тім є ціль його запекла!

Повинні стать за правду Божу
Ми всі у миру на сторожі!

Така життя  в  Європі  проза:
Найбільша миру в ній  загроза –
Завуальована  химера
Заокеанського партнера!

У них  з  Європой плани різні,
І  НАТО  мускули залізні
Тримають  інтереси власні.
А де ж Європи безопасність?

Так що ж робити будем далі?
Шановній Європейській дамі
Порад давати ми не в праві,
Але в такій важливій справі
Доцільно згубний шлюб порвати,
Самій  безпеку  визначати!
Не посувати сил к кордонам,
Бо то уже – не за законом!

У цьому  напрямку важливо
Укласти договір  з  Росієй!
За виконанням  наглядати,
Нагод для зриву не давати!

Чи честі  вистачить і  волі
Уникнути скрутної  долі?
Взаємні  припинить докори,
Про мир почать переговори!

У Мінську зустріч – як вийняток.
Живе  на  добре  хай  початок!

                7.02. – 05.03. 15р.


Рецензии