Мура шушпык келанен

МУРА ШЎШПЫК КЕЛАНЕН

Шылын ломбо коклашке,
Мура ш;шпык келанен.
Ончем ш;дыран кавашке,
Вучем лекметым куанен.

Палем, лектат й;д р;деш
Угыч тые олма садыш.
Шыпак тылзе ончалеш -
Эскерен мемнам саклыш.

Шокшын тыйым ;ндалам,
Онет кучем пеледыш семын.
Вач;мбач пинчакым налам –
Шарем мландыш, куан темын.

Ныжыл шулышеш уш каен,
Кудашат тый тувыретым.
Кертде чон куаным тоен,
Темлет мылам ал т;рветым.

Тек ломбо укш коклаште,
Мура ш;шпык келанен -
Кок айдеме ты т;няште
Ушна пиалым лош пайлен.

1981 ий.


Рецензии