Ти украiнка

Ти українка… Маленький янгол,
Якого батьки від негод бережуть…
Біла сорочка, у стрічках віночок,
Маленькі ніжки по полю йдуть…

Ти українка... Дівчина-квітка,
Що тільки в нашім краю розквіта!
Ти розквітаєш в усі пори року –
Осінь надворі чи люта зима…
 
Ти українка – тендітна і ніжна,
Що надихає, чарує й манить!
В твоїх очах – море широке
Й синього неба безмежна блакить!

Ти українка… Юна й чуттєва,
Ніч твоя – гарячий, пристрасний сон!
Але… Тихенько у подушку плачеш –
Все через те, що не з кимось разом…

Бачила й ти шалене кохання,
Що боляче ранило душу твою,
Але із часом загоїлись рани –
Треба вже йти назустріч життю!

Ти українка… Яскрава й весела,
Голос твій ллється, наче струмок!
Де б не була ти і що б не робила –
Грації сповнений кожен твій крок!

Погляд не можна від тебе відвести,
Посмішка твоя збурює кров!
Вперше побачиш – і все, ти в полоні!
Тільки б тебе побачити знов!

Хтось задля тебе здатен на вчинок
Згоден для тебе майже на все –
Тільки щоб знати, що будеш ти поруч,
Що в твоїм серці взаємність є…

Ти для когось нездійснена мрія,
Що захопила душу й думки…
Ну а комусь кохання даруєш,
Радість і щастя даєш залюбки!

Ти українка – з поглядом щирим,
Що навкруги причаровує всіх!
Чарівна красуня й господарка файна,
Яку покохаєш міцно, навік!

Якщо з тобою – то разом назавжди!
Руку у бурю міцніше стиска!
Стан твій гнучкий треба ніжно тримати
І цілувати солодкі вуста!

Ти українка… Дружина і мати,
Що дарить дітям ласку й тепло…
Сестра турботлива, подруга вірна –
Яка допоможе, що б там не було!

Пройдуть роки… Ти бабусею станеш,
А твої діти вже самі батьки…
Але до тих, кому ти найдорожча,
Ще додадуться онуки твої!

Ти українка – прекрасна людина,
Яку народила наша земля!
Ти – українка!
Це твоя вдача! Це така доля твоя!


Рецензии
В этом стихотворении я хотел описать жизнь украинской женщины, от начала до конца, показать ее психологию, весь ее внутренний мир... Я несколько раз его переписывал, что-то добавлял, совершенствовал. Это вполне самодостаточная, законченная история. Думаю, у меня получилось достичь в этом стихотворении того смысла, который я изначально хотел в него вложить. Наверное, многие женщины в этом стихотворении узнают себя, найдут что-то свое... Весь этот стих пронизан любовью к женщине, теплым отношением к ней. Наверное, у меня получилось это написать потому, что я и сам в своей жизни очень сильно любил - человек, который не познал это чувство, никогда так не напишет...

Олег Машин   28.02.2017 09:27     Заявить о нарушении
Мне очень понравилось. Это лучший вариант. Получилось мелодично и естественно.

Лилия Сорока   21.02.2017 22:58   Заявить о нарушении
Спасибо! Мне самому этот вариант намного больше наравится! :)

Олег Машин   27.02.2017 10:05   Заявить о нарушении