Университетское фото А. Фролова. -укр

 Університетська світлина О. Фролова.

Я знаю, ти прицілювався,  хукав
в долоні, щоб японський об’єктив,
хоч і складна, але холодна штука,
не тільки світлоряд в себе впустив,
а й те, що не повториться ніколи:
засніжений лютневий тет-а-тет
митця Тараса і царя Миколи*,
ще й, як снігур, той університет -
гарячогруда мудрості пташина,
що не дає пропасти в забутті
митців стежинам і царів стежинам
в чорно-червоно-білому житті.

07.02.2016

*Пам’ятник Тарасу Шевченку поряд з червоним корпусом Київського університету стоїть на місці пам’ятника Миколі I.

Подстрочник.

Я знаю, ты прицеливался, хукал
в ладони, чтоб японский объектив,
хоть и сложная, но холодная штука,
не только светоряд в себя впустил,
а и то, что не повторится никогда:
заснеженный февральский тет-а-тет
творца Тараса и царя Николая,
да еще, как снегирь, тот университет* -
горячегрудая мудрости птица,
которая не дает пропасть в забытьи
тропам творцов и тропам царей
в черно-красно-белом житии.

*Памятник Тарасу Шевченко возле красного корпуса Киевского университета стоит на місте памятника Николаю I.


Рецензии