Лiтнi мотиви

*  *  *


Літає літечко
         на крилах
              сонячного сяйва,

Зелених крилах
          вітру шепетливого,

На крилах відпочилої душі.


*   *   *


Летить по небі синім, -
                білий птах.
То хмарки білі
                розгорнули крила,
І тінь легенька
               поле оповила,
Біжить у половіючих житах.

І вже душа
         біжить за нею в житі,
І в небо поривається
                злетіти,
На Сонці крила обпалити,
І зникнути в високих тих
                світах.


*   *   *


О,зелені ялинові шатра,
О,високії сосни-дзвіниці,
Білі свічі,березові свічі,
Ліс,ти Церква Святої Природи!


Рецензии