Шчасце

Дзе знайсці шчасце, дзе?
Можа пайсці пашукаць яго зранку ў расе?
Ці выйсці ў поле, знайсці нару
І ў госці завітаць да крата,
Гэтага дбайнага гаспадара?
Спусціцца ўніз, да крыніцы малой,
Што працякае пад зялёнай вярбой?
Так яно, так, але не забудзь захапіць  любоў
Да роднае нівы, прастораў, палёў і лугоў.
Тады выпраўляйся ў шлях да лясоў-балатоў,
Каб дабыць шчасце ў яднанні з зямлёй.


Рецензии