Мая чароуная Венецыя

Здагадліва слухае ёкаты-ўздыхі мора
журботны анел разбуранай карыятыды,
крыламі якога пырхаюць шпаркія чайкі
над берылавай шаллю яшмавай Атлантыды.

Салёная пена песціць раздзетыя пальцы,
макаўкі апельсінавых вежаў лашчаць вока –
шчыльнае ўлонне майго чуйнага сэрцабіцця
ўвабірае манодыі
шэптаў
мастацкіх срокаў.

Хочацца стацца лёткай сірэнавай брызаю,
каб тураваць мосту ўздыхаў,
штормам пад Рыяльта,
каб абвінаць папяровыя брамы палацаў
і мудрагелістыя выцінанкі са смальты.

Жадаецца асядлаць прароцкую чацвярню
залатагрывых вяшчунаў кнігакніжнай згубы,
каб разнасцежыць яхантавае ўваскрашэнне
і павек цалаваць адрыятычныя губы.

Сіляю хісткую споведзь ўсемагутных ільвоў
й сябе адпускаю на іхняе пакаянне,
пакуль мыльныя вусны спалохана сцерагуць
інтэрымарнае,
але цяжкае
развітанне.


Рецензии
Венеція - це казка... Казка про давнину... Сподобалось!

Артур Грей Эсквайр   03.02.2017 19:56     Заявить о нарушении
О, а я вчу українську зараз! Хочу колись почати писати украіньскою... Дуже їі люблю.
А гэта толькі пачатак верша. Мо ноччу скончку. Прынамсі, на гэтым тыдні дакладна павінна скончыць. Дзякуй за словы)

Аляксандра Фагот   05.02.2017 01:56   Заявить о нарушении