Б. Пастернак. Самоцце

Для гэтай кнiгi на эпiграф
Пустэльнi сiплi,
Iльвы раўлi, да зорак тыграў
Памкнуўся Кiплiнг.

Зiяў, спустошана, страшэнны кладзезь
Самоты не пярэсты,
Гайдалася, лязгатам i суладдзем
Адубелае шэрсцi.

Цяпер гайдацца працягваючы
У вершах без рангаў,
Брыдуць у туман расой хiтаючы
I сняцца Гангу.

Свiтанне халаднючае ехiднай
Спаўзае ў ямы,
А ў джунглях вiльга жалобы забiтай
I фiмiяма.



(1890~1960)


Рецензии