Звёздная ночь

Зоряна ніч

Чумацький Шлях розкинувся у небі,
У небі недоторканім нічнім.
Порожня траса. Я іду до тебе,
І розчиняються сліди в пітьмі, як дим.

Із кожним кроком ближче все і ближче
Єдина зустріч, мрія що і сон.
Палають сіл та міст навкіл вогнища,
А в небі сяє ясних зір мільйон.

Ось Скорпіон із альтой-Антаресом,
Твоє сузір’я сходить в вишині,
Цілую нишком металевий хрестик,
Всевишній щоби допоміг мені.

А може, ти так само нині вийшла,
Небесних ловиш із балкону Риб,
Полярна зірка вказує на північ,
Як і в період мирної доби…

Спадають роси солодко, негірко,
Світанок вдалині замайорів…
До тебе, найяскравішая зірко,
Я йду Чумацьким Шляхом по землі!

29.5.2016


Рецензии