Вiдданiсть Музи

- У затишші твоїх пісень
Бачу я свою тінь мовчазну...
- Ты же помнишь, я говорил:
Не "плыви" за мной, я "утону".

- Я у тиші віршів твоїх               
Чую рими, хоч ти мовчиш.      
- Я не слышу себя: утих
Голос внутренний - голос крыш.

- Відчуваю ще погляд твій
Ти гадаєш, що краще піти?
- Хоч знесилений він, та живий!
- Скоро взгляд мой погаснет, пойми…

- Все, що хочу: з тобою піти.
- Нет, не вздумай!  Ты жить должна!
- Я не зможу, бо я - це ти
Ти загинеш - загину я.

- В этот путь я пойду один,
Глядя только вперед - на Луну...
- Я без віршів твоїх лиш тінь,
Що розтане в тумані в тумані сну...

вересень 2016 р.


Рецензии