кроленя

Якось, в одному магазині
Були собі крольчата сірі.
Усі пухнасті милі, наче друзі,
Лише в одного чорна смужечка на вусі.

"Ти подивись, у нього чорна пляма!
Та мабуть, в нього зовсім інша мама!"
"Таке кумедне це кроля плямисте,
Ми не дамо йому із нами разом їсти."

Так кожненьке крольчатко кепкувало,
Бо саме тої плямочки не мало.
І завжди той, хто чимось відрізнявся,
Самотненький в куточку залишався...

Та ось, одного дня до магазину
Зайшла привітна пані з своїм сином.
Та обираючи собі нового друга,
Малюк помітив плямочку на вухах.

Та так йому крольчатко полюбилось,
Що мама з продавчиней розплатилась
Від того дня крольчатко наче в казці,
Він їжу мав, домівку , жив у ласці.

А ті, хто його завжди ображали,
Ще довго магазин не залишали.

Мораль така- як хочеш друга мати,
Яка різниця чи він має вади...
І, може, зовні не такий, як всі,
Хай вад не буде в серці і в душі.


Рецензии