Змеркi...

       ***
Зневажая ўсе прычыны,
Да і іншыя ўсе з'явы -
Ад рання і да адрыны
Ўсё выявы і выявы...

Штоткі гэта за карціна,
Да і ўвогуле што робіць?
На балоце стогне ціна...
Сойка кліча, так што хопіць...

Бай, скажы, давай, не грэбай -
І аб чым гэта "спатканне"?...
Я - то трэба, то ня трэба -
Аб чым долі "пакаранне"?

А яна мне - справа нейка,
Незадачная такая...
Жыцця тваяго та здзейка...
Растакая... растакая...

...можа й ўпраўду пакаранне?!...

                2016г.


Рецензии