Ватан, огир жудоликдан багринг кон

Ватан,огир жудоликдан багринг кон
Энтикасан ениб-ениб,укириб
Излаб углонинг... багринг барпо килган
Довуллардан асраб,чок-чок сукилиб
Эвох,энди тулишятган дийданг кон
Додинг жумла жахонни тош котирди
Наърангдан портлади минг-минглаб вулкон
Азим дареларни конга ботирди
Деб,ераб,бу кандай гаминг-ки,алам
Бир лахзада алиф каддим дол килди
Нафосатимдан чайкалятган олам
Фаредим аччик тутунига тулди
Нахот,энди йук,мард,танти углоним
Аждодлар рухи куллаган дармоним
Акл-у заковатда тенгсиз хоконим
Кетдими,менга бериб,хатто жонин
О,кай гвфлатда колдим-ки,гафлатда
Юрак дарз кетмай,чирс узилиб кетди
Кувдим,мен юз тубан хоксор кулфатдан
Етолмадим...аллохнинг амри етди...
Хушсиз,бемажол,нукул алжирардим
Кайдасан, овоз бер,деб жон парчаси
О,минг жоним булса барин берардим
Шумиди,бор захматинг дебочаси?
Ахир,на тун, на кун фаркин билардинг
Садка килиб , ой-у, йиллар санасин
Хар бир гамимга минг мехр берардинг
Малхамим,битирдинг кунгил ярасин
Ха...тенгсиз,бетакрорим эдинг елгиз
Елгиз аллохга таваккалинг тутдинг
Кирчидинг-эй, узни аямай жиз-жиз
Менинг дардимда каловланиб утдинг...
Кулларинг буйнимга чирмашган эса
Кузларинг самога котиб колганди
Тугаб борятганинг писанд килмасдан
Аллохдан, менга умр тилаб олгандинг
Ох,факат мен-чун,мен-чун тиланардинг
Дийдасин эритмок истаб кудратни
Лахза ором олмайин эланардинг
Хокисор пичирлаб холис ниятни
Сенга кушилиб миллионлаб акс садо
Янграрди, ер-осмон узра гуриллаб
Беором калблар нидоси э,худо
Егилган кут-баракадан гуриллаб
Илохиет бу камтар нидоларга
Ланг очиб бергандай даричаларин
Имон-эътикодли фидойиларга
Еритиб нур-ла,зулмат кучаларин
Эвох,мен тулишиб борганим сайин
Багримга сингиб-сингиб боравердинг
Бор дуне гамин хам кайтармай раъйин
Муштингдай юрагингга солавердинг...
Солавердинг-а,то тулиб кетгунча
Багримга бус-бутун сингиб кетмок-чун
Мангу баркарорлик мадхин айтгувчи
Миллат камолин оламга еймок-чун
О,калбларда мехр кучин улгайтган
Самолардан тиланиб илохий нур
Хасрат-у,орзусин аллохга айтган
Садокат сехридан тахт яратган дур
Кара,содик элингдан лорсиллашим...
Осмонга урлайди фигон тутуни
Табиат хам... кук кийиб хансирашин...
Кун хазин пуфлайди алам утинин
Ярим тун.
Мана сен,ойнинг аксида
Ойна булокларнинг шаффоф сасида
Уйноки ирмокларнинг катрасида
Оламни еритган кун заррасида
Магрур-у,мардона турибсан голиб
Углоним,яктолигингни билдириб
Факат садокатдан суронлар солиб
Зукко аклинг,уткир кузинг кулдириб
Махлие,эл-юрт хуснига махлие
Куксинг-ла, тусиб бор фитна довулин
Деб,хушер бул,янада хушер элим
Евга кахрли бул,дустнинг, тут кулин
Давоми бор


Рецензии