Мары пра каханне

Праменьчык надзеі яна смяецца,
Сэрца ў каханні мацней б'ецца.
На вуснах густ заўсёды сладкі,
Неацэнны кошт,кукурузныя пачаткі.

Ці гэты месяц двуаблічны,
Ці сонца ў хмарах шукае дзе выйсті.
У цемры яе не схаваць прыгажость,
Не сапсуе нават надвор'е дождж.

Ахвяры ў каханні звычайная справа,
Да вуснаў крананне даруе крыўду заўжды.
Толькі побач з ёй ня трэба багацця,
Усмешка ў вачах адорвае шчасцем.

Пр.
Неяк к сонейку цягнуліся кветкі,
Пяшчотна лашчыў ветрык палеткі.
Павольныя аблокі птушак хавалі,
Флейты дэлікатна кахнне адпявалі.

Хлястае гітара дывоснае рэгі,
Адбудуцца мары,да казак імкнене.
Хтосці шукае скарбніцы груды,
А тут усе добра,каханне і цуды.

2 января 2013


Рецензии