Манит миня зь токма слава

О, сколько дел натворили мы, дети!
Шкаф только книг рукописных.
Можэ, за сотню вжэ йих тута дэся.
А скикы, ох, загубылы!..

Не! Гэто ныц ля добытых маки3й –
30 пичатных даж кныжок.
Да и, чого там, якы Кобзари щэ
Щось в интырнэте прам тиснулы.

От мы и думайим: ек сохраныты
Хоть дэ з дисяточок выставок.
В школах вам, што ли, возьмуть дебилкы
Хоть дэ альбомыка Брыля?

Или, мо, в клубы що прыголублять?
Ну, го, у домы культуры?
Да ты жэ гытё пыв но хинины.
Шызик жэ ты, кажуть вси псих.

Да! Это просто, очынь в бысхвостых
Взеты да школу пуднеты.
Ну, хоть бык тую, шо во вжэ доломана.
Да и музейко якыйся вам.

Мы ж вси гучылыся в лысок но, выдно пак.
Нашо шэ нам бырыгти мысль.
От и но гнэмося туткы з Рыпэцькым:
Ходымо ввэрх да уныз к псыщ.

Нох маль, ещё з раз, милый мый Грыцю,
Топай до споньсёрый гындэ.
Бо дэ ты бачыв, шоб да одразу шо
Ты у в бисэй раптом вынайшов.

Ну, а покамысь нас сус3каюць фси 
Вэчором позьним и раньнем
И но пытаюця: хы, а сцишка ящэ
Ты зары во про Дань вмажыш?

Да, ну, экспромты и но провизацыя ж
Завшы ва всих ведзь книжонках.
И нэт ны й думкы ш влад уш промасляный
Про збырыганьне свят Родины.

Нет, мы ны ждэмо помочы кротовых.
Бы и подыщый з дыржыньськымы.
Нет у Брылёв бо ныекых заробкув,
Шоб мий хоть дом почыныты.

Гот счас тут гондэ на спиртзаводы
Вам галярэйку зашлёпаем.
Ну, а потом вуж стрэчу й з народом.
Так шо, мо, дрощый заробымо.

Батько ж купыв дэсь колыся гармоню,
Гонячы но самогоночку
В корчыках ноччу с вчастковым.
Хай ёму пухом всэ гондэ.

...га-шо маки3й побылы вж?
Да, ну, 3 горщыка ф шызи.
Зарыз мы но нивалид жэ ж
Послий бандитскый 0-3 жыд.

Но шэ в нас есця, хи, дивчынка.
Бач, во, смыйицьця?


Рецензии