На червонiй калинi рясне павутиння...

На червоній калині - рясне павутиння,
Павучок восени, мабуть, був під хмільком.
І комаха летіла у пастку,  невинна,
У полон, що намріяним був маяком.

Посміхалося  листя на сонці строкате,
Вітерець павутиння блискуче гойдав.
І раділа комаха, закохана в свято,
Як на учту, на вогник павук закликав…

Глузування? Чи осені я довіряла!?
У кохання ввійшла через браму-весну.
Як зимова калина сп"янілою стала –
Бо проноза любов дарував вогняну.

*
Полон – плен.
Пастка – западня, ловушка.
Строката – пестрая.
Учта – пир, банкет.
Глузувати – насмехаться, издеваться.
Брама – ворота.
Проноза – пройдоха, проныра, плут.
               
                21.01.2017


Рецензии