Прогрес? Iронiя

Знову ціни, наче коні,
Поскакали до небес…
– Дії уряду законні, –
Каже влада, –  є  прогрес… 
Допоможуть кредитори…
Будуть гроші, –  буде все:
Яхти, віли та офшори.
Біднякам, звичайно, – дзуськи…
А це значить по-французьки, –
“Піп соль  тре  теля пасе… “

Хліб здорожчав… Звична схема…
Зник нарешті дефіцит.
Та з’явилася проблема:
Як приборкати гастрит,
Де грошей дістать на ліки,
Секонд-хендовський смітник?
Просять захисту  каліки…
А держава рідна – дзуськи!
Це ж бо значить по-французьки –
“Піп соль тре,  всім нам  гаплик!..”


Рецензии
Сумні у Вас реалії... Цікавий твір.

Шон Маклех Патрик   26.01.2017 17:06     Заявить о нарушении
Щиро дякую. Пишу про те, що хвилює. З глибокою повагою...

Бурчак Ворожбянский   27.01.2017 15:17   Заявить о нарушении