Схiляю я прад бацькам галаву

А мой отец лишь для добра и жил,
Ни славы не имея, ни достатка,
Ни той напористо-когтистой хватки,
Что есть у современных воротил.
                С.Кривонос
Я беларус.Тым ганаруся.
Сказалі людзі, што дурны...
                С.Шушкевіч

Я - камуніст. Тым ганаруся!
Сказалі людзі, што дурны,
Сабе карысці не даб’юся,
Бо ўжо няма тае пары.

Адно я ўсім скажу на гэта,
Што буду так да веку жыць,
Святой кіруючыся мэтай –
Не за карысць людзям служыць,

А каб як ім аблегчыць долю,
Каб падтрымаць у смутны час,
Каб не згубіць зямлю і волю,
Што здабылі дзяды для нас.

Мацуйся, брат мой памяркоўны,
Пакуль мы разам, мы нязломны!


Рецензии